Nogomet

LIGA PRVAKA

Bjelica uoči Cityja najavio ofenzivniji Dinamo: Želimo pobijediti

Dinamo u 18:55 igra posljednji susret u skupini Lige prvaka, na Maksimiru gostuje engleski velikan Manchester City. Odlučujući je to susret za Modro proljeće u Europi, Dinamo će ga osigurati ukoliko uspije pobijediti jednu od najkvalitetnijih momčadi svijeta. Prvi susret na Etihadu završio je 2:0, City je tada jedva probio discipliniranu obranu Dinama.

Nenad Bjelica   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Media Servis

 Drugačiji pristup večeras najavio je strateg Modrih Nenad Bjelica.

„Jedino što Dinamu igra je pobjeda. Pred našim navijačima, koji će nadam se ispuniti Maksimir i bodriti nas od početka do kraja, biti će lakše igrati ofenzivnije i pokušati iznenaditi jednu od najboljih ekipa na svijetu. Protivnik je jak, izuzetno dobar, ali bez obzira na to Dinamo želi pobijediti. Tako ćemo izaći na teren pa ćemo vidjeti što će biti na kraju“, rekao je Bjelica.
Iako Dinamu nedostaje pola obrambenog reda, kartonirani Theophile i Perić te ozlijeđeni Leovac, sve zanima koji će sastav na teren poslati Pep Guardiola s obzirom da je City već izborio prvo mjesto u grupi. Bjelica smatra:
„Puno igrača s njihove B liste se bori sa našim juniorima za ulazak u Youth ligu, tako da će nam on suprostaviti najbolje što u ovom trenutku ima. Očekujemo osam ili devet top igrača i dva mlađa igrača u njihovoj momčadi. Sve su to igrači koji su iznijeli teret ove sezone, sigurni smo da će na terenu biti jaki City, a ono što mi očekujemo je da vidimo jaki Dinamo“, izjavio je Bjelica.
S trenerom se slaže vratar Dominik Livaković.
„Mislim da je svejedno tko će igrati s obzirom koliko su oni kvalitetni. Trebamo gledati sebe, to je najbitnije. Igra nam samo pobjeda, želimo i dalje slušati himnu Lige prvaka kao i navijači, dat ćemo sve od sebe“, smatra Livaković.
Modri će izboriti osminu finala ako pobijede Manchester City, a Šahtar kod kuće ne pobijedi Atalantu. U Europskoj ligi Dinamo će, bez obzira izgubi li ili remizira večeras, igrati ako Atalanta ne pobijedi Šahtar. Dinamo bi bez proljeća u Europi ostao samo ako pobijede i City i Atalanta. Šahtar i Atalanta svoj susret počinju također u 18:55.