Nogomet

INVESTICIJA VRIJEDNA OKO 5 MILIJUNA KUNA

Otvorena Kuća nogometa u Osijeku

Nogometna obitelj Osječko-baranjske županije i Nogometnog središta Osijek dobila je svoj dom. Riječ je o Kući nogometa koja je konačno dobila zgradu primjerenu za jednu takvu institituciju kakav je nogometni Savez.

Piše: Republika.eu / STV

U Kupskoj ulici u Osijeku svečano je otvorena Kuća nogometa, moderno i lijepo uređen objekt.

Na samoj svečanosti bila su sva ugledna imena djelatnika iz hrvatskog nogometa, osim predsjednika Saveza i Osječanina Davora Šukera. Nakon Sokolskog doma i kampa Škole nogometa NK Osijek na Pampasu, ovo je već treća kapitalna investicija u sport grada Osijeka po načelu javno-privatnog partnerstva u 2017. godini. Objekt ima oko 600 četvornih metara, a glavni i idejni pokretač projekta bio je dopredsjednik HNS-a i predsjednik nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović Šimunović.

Ukupna vrijednost investicije s dodatnim vanjskim uređenjima je oko 5 milijuna kuna. Objekt kuće nogometa je reprezentativan i višenamjenski, tako da će, nedvojbeno, biti okupljalište svih nogometno inficiranih ljudi. Novi dom doista izgleda reprezentativno, a čuli smo bit će i edukativnog karaktera, jer se u prizemlju planira i muzejski prostor. Sve bi to moglo biti završeno sljedeće godine kada se očekuje i nova euforija tijekom Europskog prvenstva u nogometu.