Osječko-baranjska

RAZVRSTANI U ČETIRI SKUPINE

Za božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženima 1,5 milijuna kuna

Umirovljenici i socijalno ugrožene osobe koje imaju prebivalište na području grada Osijeka, a čije mirovine ne prelaze 2.000 kuna do kraja prosinca dobit će božićnice, za koje je u gradskom proračunu osigurano 1,5 milijuna kuna, najavio je u petak prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.

Ilustracija   FOTO:Filip Filipović / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

„Božićnice će se isplaćivati na temelju ispisa kojeg smo dobili od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje”, pojasnio je Šerić na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima umirovljenici su razvrstani u četiri skupine: prva su oni koji imaju mirovinu do tisuću kuna, a njih je 230 i bit će im isplaćena božićnica u iznosu od 400 kuna. Druga skupina su umirovljenici s mirovinom do 1.200 kuna kojih je u Osijeku 395, za njih je namijenjen iznos božićnice od 300 kuna. Slijedi skupina čija je mirovina do 1.700 kuna, a takvih je 1.872, koji će dobiti božićnicu od 250 kuna. Četvrta skupina su umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna, kojih je 2.128, a dobivaju božićnicu u iznosu od 150 kuna.

„Ukupan broj umirovljenika koji će dobiti božićnicu je 4.625. Božićnice će biti isplaćene putem pošte na kućnu adresu. Osim umirovljenika, pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna ostvaruje i deset osoba smještenih u osječkom Centru za prihvat beskućnika. Njima će božićnica biti isplaćena putem bankovne poklon kartice”, rekao je Šerić.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić rekao je kako pravo na božićnicu ostvaruju i socijalno ugrožene osobe, pri čemu će se nositeljima prava na troškove stanovanja isplatiti božićnica od 300 kuna, a nositeljima prava na pomoć u prehrani božićnica od 200 kuna. Božićnica će im biti isplaćena putem bankovne poklon kartice, dodao je.