Politika

BITKA ZA PANTOVČAK

Dejan Kovač predao više od 16.000 potpisa DIP-u za predsjedničku kandidaturu

Kandidat na izborima za hrvatskog predsjednika, ekonomist Dejan Kovač koji se natječe kao nezavisni kandidat uz podršku HSLS-a predao je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu više od 16.000 potpisa te istaknuo kako ne zastupa politike podjela kao većina njegovih protukandidata, već politike ujedinjenja.

Pantovčak   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Hina

Kovač je nakon predaje potpisa za Hinu rekao da je naglasak u njegovoj kampanji na građanskim slobodama. Zahvalio je svim članovima HSLS-a koji podržavaju njegovu kandidaturu, kao i građanima koji su dali veliki doprinos u sakupljanju potpisa.

Ujedinimo se pod jedinom zastavom - zastavom Hrvatske 

"Povijest nas uči da je cijena slobode visoka i da se za nju moramo boriti, bilo da je riječ o građanskoj, političkoj ili ekonomskoj slobodi. Kao predsjednik neću zastupati politike podjela kao većina mojih protukandidata, već politike ujedinjenja. Krajnji je trenutak da se svi hrvatski građani ujedine pod jednom jedinom zastavom, a to je zastava Hrvatske. Druge domovine nemamo", poručio je Kovač.

Pozvao je sve hrvatske građane da izađu na izbore i daju svoj glas "jer 22. prosinca počinje bitka za hrvatsku demokraciju u kojoj je jedino oružje - njihov glas". 

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak ustvrdio je da "od danas počinje redizajn sadašnjeg potrošenog modela koji treba mijenjati".

"Želimo se boriti za Hrvatsku - zemlju znanja i obrazovanja, a ne klijentelizma i korupcije. Snažno ćemo se zalagati za produktivnu Hrvatsku, a ne za birokratsku Hrvatsku", poručio je Hrebak, dodavši da se u prvom redu zalažu za transparentnost upravljanja javnim resursima.

Aludirajući na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i aferu oko dodjele štandova na zagrebačkom Adventu, Hrebak je rekao da je to suprotno svemu za što se HSLS zalaže i za što će se u budućnosti zalagati.

"Žetončići su prošlost i nisu 'in'. Mi ćemo propagirati digitalnu transformaciju, digitalna plaćanja, a ne plaćanja putem žetona", poručio je Hrebak.