Društvo

POZIV NA PRONALAŽENJE ZAJEDNIČKOG JEZIKA

Hrvatski liječnički sindikat podržava učitelje i nastavnike u štrajku

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) uputio je u srijedu podršku učiteljima, nastavnicima i profesorima u štrajku i njihovoj borbi za dostojanstvo i pravedne plaće, te pozvao Vladu da pokuša naći zajednički jezik sa sindikatima.

Štrajk   FOTO:Tea Cimas / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

"Pozivamo Vladu da sjedne za stol sa sindikatima u štrajku, ozbiljno shvati stvarnost i u dijalogu na europskoj razini pokuša naći zajednički jezik za rješenje spora s prosvjetarima", priopćio je HLS čestitavši prosvjetarima na jedinstvu i odlučnosti uz poruku da ustraju u borbi za svoja prava.

"Nadamo se jednakoj odlučnosti i jedinstvu liječnika u budućim akcijama liječnika o kojima se ovih dana ozbiljno razmišlja", stoji u priopćenju.

HLS poručuje da su, jednako kao i prosvjetari, i hrvatski liječnici nezadovoljni zbog brojnih problema koji se godinama ne rješavaju, pa je vrijeme da se krivi potezi ranijih Vlada počnu rješavati.

"Moramo li se doista štrajkovima boriti da nam djecu ima tko učiti govoriti hrvatski, da nam od djece stvore pametne i obrazovane ljude? Moramo li se štrajkovima boriti da nam djecu i roditelje ima tko liječiti", pita HLS.