Vukovarsko-srijemska

28 GODINA OD PADA GRADA

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. danas se obilježava u Borovu naselju

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. nastavlja se i danas. Djeca vukovarskih osnovnih škola u jutarnjim satima zapalit će lampione duž Križnoga puta, od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske u Borovu naselju te ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skloništa.

Paljenje svijeća za Vukovar   FOTO:Ivo Ravlic / CROPIX
Piše: Media Servis

 S početkom u 9 i 30 sati, u organizaciji 'Vukovarskih majki', održat će se program 'Žrtva Borova naselja za domovinu'. U 10 sati počet će Križni put Ulicom Blage Zadre i Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske gdje će, s početkom u 11 sati, biti služena misa za žrtve Borova naselja.

U 12 i 30 sati na obali Dunava u Borovu Selu odat će se počast stradalim braniteljima i civilima programom 'Svjedočenjem protiv zaborava', u 13 sati položit će se vijenci i upaliti svijeće kod spomen-obilježja na Farmi Lovas, a u 13 i 30 sati vijencima i upaljenim svijećama odat će se počast kod spomen-obilježja nestalima u Domovinskom ratu u Sportskoj ulici u Borovu naselju.

U 18 sati u Gradskoj knjižnici održat će se 15. Novinarsko-književnički susret 'Grad - to ste vi' u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radija Vukovar, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića.