Osječko-baranjska

SUBOTA U OSJEČKOJ TVRĐI

Blažena Djevica Marija i Tito jedno pored drugoga na sajmu antikviteta

Prva je subota u mjesecu, a u Osijeku to znači i još jedan sajam antikviteta u Tvrđi. Ponuda starina i ovoga je puta bila bogata i raznolika, a interes posjetitelja velik.

Sajam antikviteta   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Već na ulazu na sajam iz pravca Rondela velikana zanimljiv kontrast. Jedna pored druge slika Blažene Djevice Marije i Maršala Tita. Iznenadilo je i samog prodavača.

A na štandu preko puta, baš nasuprot Tite, stara šahovnica s prvim bijelim poljem. Ništa sporno za ovog kolekcionara starina, bitno da se proda.

I u daljnjem obilasku sajma antikviteta na trgu u Tvrđi još povijesnih suprotnosti s ovih prostora. Bunt Kuna iz vremena NDH pored jugoslavenskih automobilskih oznaka i knjige o Zastavi 101. Ipak, starine su starine, a one su na ovome sajmu u glavnom fokusu kupaca. Za svjećnjak prodavač je tražio 15 kuna. Na kraju ga je dao za 10 i baš razveselio gospođu, koja ga je kupila.

Osmijesi i ugodan ambijent najbolja su potvrda opravdanosti ovakvoga sajma. Prijepodne je danas bilo baš pravo jesensko, na nebu su se izmjenjivali sunce i obolaci, ali je na sajmu bilo puno vedrine i dobroga raspoloženja. A prodana je i jedna od dviju slika s početka naše priče. Prvi je ipak kupca pronašao Tito.

No, bit će još prilike za prodaju. Sljedeći sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi na rasporedu je prve subote u mjesecu prosincu.