Nogomet

NASTAVLJA SE DOMAĆE PRVENSTVO

Kulešević: ''Protiv Intera kao i svake momčadi idemo na pobjedu''

Nakon dvotjedne prvenstvene stanke nogometni prvoligaši nastavljaju s natjecanjem u prvenstvu utakmicama 12. kola. Nogometaši Osijeka gostuju u nedjelju kod Intera u Zaprešiću, gdje novi trener Ivica Kulešević očekuje novu pobjedu i 3 boda.

Kulešević: ''Protiv Intera kao i svake momčadi idemo na pobjedu''   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Iza nas je još jedna prvenstvena stanka, koju su pak na dobar način odradili i nogometaši Osijeka, a i novi trener Ivica Kulešević momčad će voditi u Zaprešiću prvi put bez prefixa v.d. Iako je predsjednik kluba Ivan Meštrović najavio kako se trener i dalje traži, Kulešević znači nije ono konačno i dugoročno rješenje barem za sada, ne smeta to strategu Osijeka u radu pa nije upitan niti njegov autoritet u svlačionici, ističe šef stručnog stožera NK Osijek.

"Ne vidim da to može biti neki problem, niti tražim alibi igrači. Dobro treniraju, oni su profesionalci, na njima je da na svakom treningu i svakoj utakmici daju sve od sebe i pokažu svoj kvalitet. Zato i jesu u NK Osijeku i ne smatram to kao neku otežavajuću okolnost", kaže trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Kulešević naglašava kako neće biti lagan posao u Zaprešiću za njegovu momčad, ali na konkrento pitanje o ambicijama u toj utakmici kazao je bez suzdžavanja kako u svakom susretu pa tako i ovom u nedjelju njegova momčad ide na pobjedu.

"Ne znam da li ijedan trener ikada ide na gostovanja ili bilo kojeg protivnika izgubiti utakmicu ili na neriješen rezultat. Naravno da idemo pobijediti na svakoj utakmici, na ovoj i sljedećoj i nikome ne želim priznati da je favorit i bolji od nas dok to ne pokaže na terenu. Ako pokažu da su bolji, onda ćemo im sportski stisnuti ruku i poželiti sreću dalje i to je to", kaže Kulešević.

Još su dva dana do utakmice u Zaprešiću i dosta je upitnika oko momčadi, jer Kulešević razmišlja i o promjeni formacije pa i nekim igračima koji su se nametnuli iz drugoga plana. Moguć je povratak Pilja u sastav, a jedini koji će nedostajati je Šutalo zbog tri žuta kartona. Osječani se poslije Zaprešića neće vraćati u svoj grad jer očekuje ih odmah utakmica osmine finala Kupa Hrvatske u Zadru u srijedu. 

Utakmica Inter-Osijek igra se u Zaprešiću u nedjelju od 15 sati.