Nogomet

PRILIKA ZA POVRATAK U VRH PORETKA

NK Osijek protiv Varaždina očekuje konačno dobru realizaciju: ''niti jednog se trenutka ne smije ući u stanje podcjenjivanja''

Utakmicama 8. kola nastavlja se prvenstvo Prve hrvatske nogometne lige. Osječani u Gradskom vrtu u nedjelju dočekuju Varaždin u utakmici u kojoj domaćin želi isključivo pobjedu i povratak u sam vrh prvenstvenog poretka.

Dino Skender   FOTO:Matija Djanjesic / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

 Duga je bila stanka od 2 tjedna za sve nogometaše pa tako i Osijek jedva čeka nastavak prvenstva i utakmicu s varaždinom u Gradskom vrtu. Trener Dino Skender konačno će imati malo širi kadar za izbor igrača iako i dalje ne može računati na ozljeđenog Bočkaja i Grgića. Najteže je igrati utakmice protiv protivnika kojeg svi unaprijed optisuju i očekuju 3 boda. Skender je svjestan toga i igrači kao i stručni stožer Varaždina shvaćaju vrlo ozbiljno.

"Kod mene u svlačionici niti jednog se trenutka ne smije ući u stanje podcjenjivanja. Nama su tri boda jako bitna i stalno smo u puno šansi, stvaramo puno toga i očekujemo svi skupa da je vrijeme sad da se prelomi ta realizacija i da počnemo zabijati golove", kaže Dino Skender, trener NK Osijek.

Skender je pričao o problemu realizacije koji nije samo problem dvojice napadača Mancea i Marića i njihove suradnje, već rada cijele ekipe i ostalih linija. Vjeruje kako će ipak ti promašaji biti prošlost i kako će Osijek početi zabijati golove i korisiti brojne šanse koje stvara tijekom utakmice.

Skender još ne zna sastav za nedjelju i ima neke dvojbe jer u konkurenciji za momčad su svakako i novi igrači posebice veznjak Ndockyt koji će sigurno zaoštriti borbu za pozicije u veznom redu. 

Utakmica Osijek - Varaždin igra se u nedjelju u Gradskom vrtu od 16 i 30 sati.