Osječko-baranjska

OSIJEK, ANTUNOVAC I ČEPIN

Za energetsku obnovu ambulanti više od pet milijuna kuna

Ugovore s izvođačima radova na energetskoj obnovi ambulanti u Osijeku, Antunovcu i Čepinu, vrijedne više od pet milijuna kuna, potpisao je u petak ravnatelj osječkoga Doma zdravlja Mato Lukić.

Potpisivanje ugovora   FOTO:OBŽ
Piše: Republika.eu / OBŽ

Ti su projekti vrijedni 5,4 milijuna kuna, od čega 3,2 milijuna kuna sufinancira Europski fond za regionalni razvoj.

Župan Ivan Anušić izvijestio je kako su projekti energetske obnove, koji se provode radi modernizacije i opremanja županijskih ustanova, u tijeku ili završeni na 60-ak zgrada.

Vrijednost projekata energetske obnove koje izravno vodi županija na 54 objekta je 178 milijuna kuna, a zajedno s projektima koje rade županijske ustanove vrijednost je gotovo 200 milijuna kuna, dodao je Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i EU fondove Nataša Tramišak podsjetila je kako se usporedno provodi i projekt "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije", vrijedan  23,8 milijuna kuna, a obuhvaća obnovu i opremanje svih šest domova zdravlja.

Ravnatelj Lukić je rekao kako se danas potpisani ugovori odnose na cjelovitu energetsku obnovu ambulanti, od izolacije i stolarije do krovišta. Najavio je da će se obnova zdravstvenih objekata Doma zdravlja u Osijeku i okolnim mjestima nastaviti jer je od 26 zgrada potrebno obnoviti njih 15.

Ugovoreni radovi po domovima zdravlja iznose više od devet milijuna kuna, a 13 milijuna kuna je vrijednost medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme. "Već smo odradili 70 posto projekta, isporučena je oprema vrijedna više od pet milijuna kuna, a oprema vrijedna više od tri milijuna kuna je ugovorena i bit će isporučena u idućih 60 dana", izvijestila je Tramišak.