Crna kronika

CURENJE INFORMACIJA IZ POLICIJSKE ISTRAGE

Vidović: ‘Tražimo da se utvrdi kako i kada su Škari dostavljene informacije‘

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio je od Ministarstva unutarnjih poslova poduzimanje svih radnji iz svojih nadležnosti te očitovanje o eventualnim propustima u postupanju policijskih službenika po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela.

Privođenje Damira Škare   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Podsjetimo, Škari je jučer određen jednomjesečni istražni zatvor zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice autokluba Siget čiji je predsjednik.

Sada se postavlja pitanje kako je Škaro doznao za prijavu, s obzirom na to da je istoga dana, kako se doznaje iz emisije Provjereno, kada je policija zaprimila prijavu on otišao u BiH. Na ovaj slučaj se osvrnuo SDP-ov Franko Vidović na konferenciji za medije.

‘‘Kako je moguće da je prošlo 23 dana od momenta prijave od strane obiteljske liječnice do uhićenja osumnjičenika? Broj dva- kako je moguće da je osumnjičenik isti moment saznao za to. Očito da u radu policije nešto nije kako treba.‘‘

Zbog toga od Vlade i ministra unutarnjih poslova traži da se utvrdi točno kako i kada su osumnjičeniku dostavljene informacije.