Crna kronika

UHIĆEN U SRIJEDU UJUTRO

Škaro na ispitivanju u tužiteljstvu zbog prijava za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu te aktualni predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro doveden je u četvrtak u velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje nakon što je policija protiv njega podnijela kaznene prijave zbog silovanja, spolnog uznemiravanja i prijetnje.

Privođenje Damira Škare   FOTO:Srdjan Vrancic / CROPIX
Piše: HINA

 Nakon ispitivanja tužiteljstvo će odlučiti hoće li protiv Škare pokrenuti istragu i zatražiti određivanje istražnog zatvora, a o čemu će odlučivati sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda. 

Škaro je u tužiteljstvo doveden na stražnji ulaz u pratnji dvojice policajaca kojom prilikom nije htio odgovoriti na pitanje novinara osjeća li se krivim za kaznena djela za koja je prijavljen. 

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije 'Provjereno' Nove TV.

"On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za 'Provjereno'.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.