Politika

BRANIMIR GLAVAŠ OŠTRO PORUČIO

HDSSB ne može sjediti u koalicijskoj vladi gdje jedan od koalicijskih partnera Republiku Hrvatsku uspoređuje s ustaškom NDH

SDSS do daljnjega ostaje dijelom vladajuće kolicije, a Milorad Pupovac nije se ispričao za izrečene tvrdnje kojima je izjednačio NDH s današnjom modernom demokratskom Hrvatskom. Predsjedništvo SDSS-a jednoglasno je podržalo svog predsjednika te najavilo kako će odluku o ostanku ili izlasku iz vladajuće koalicije donijeti nakon razgovora s koalicijskim partnerima. Regairao je i koalicijski partner vladajućeg HDZ-a HDSSB. Predsjednik te stranke Branimir Glavaš ocjenio je to političkim kalkuliranjem i licemjerjem te i dalje inzistira na Pupovčevoj isprici.

Branimir Glavaš   FOTO:Screenshot Nova TV
Piše: Republika.eu

"Mislim da je to krajnje licemjerno od gospodina Pupovca. Sam se doveo u tu poziciju, i mislim da se mora imati hrabrosti ispričati", smatra predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš.

Najavio je kako će HDSSB u narednih 15-ak dana održati sjednicu Glavnog odbora te donijeti konačnu odluku što i kako dalje. 

"HDSSB ne može sjediti u koalicijskoj vladi gdje jedan od koalicijskih partnera Republiku Hrvatsku uspoređuje s ustaškom NDH. Očekujemo i dalje ispriku, ili ćemo i mi donijeti odluku u narednih 10-15 dana hoćemo li ostati u takvoj koaliciji", poručio je Glavaš dodavši kako od premijera Plenkovića, kao ozbiljnog i odgovornog političara, očekuje da brani interese i ustavni poredak Republike Hrvatske.

"Ne može olako prelaziti preko takvih teških kvalifikacija koje je gospodin Pupovac iznio proteklih dana, i dalje ga trpjeti u koaliciji. Ili isprika, ili odluka kako dalje", dodao je Glavaš te istaknuo kako, unatoč tome što je HDSSB-manjinska stranka u vladajućoj koaliciji, nisu ničiji "žetončići" s kojima će se netko potkusurivati.

Glavaš kaže kako je smatrao da je Milorad Pupovac, bez obzira na njegove često radikalne političke stavove ozbiljan i odgovoran političar koji će shvatiti da je pretjerao i da je danas bio zadnji dan da prevali preko usta da se ispričava za uvrede koje je izgovorio proteklih dana. 

"Čudi me da nije to shvatio i danas izgovorio ispriku hrvatskoj javnosti", rekao je Glavaš koji procjenjuje da SDSS kalkulira, i da će odabrati najpovoljniji trenutak kada napustiti vladajuću koaliciju.