Osječko-baranjska

GASILO GA 26 VATROGASACA

Požar zahvatio dvije kuće u vikend naselju Karašica

Manje od dva tjedna nakon tragičnog požara u Josipovcu u kojemu su dvije obitelji ostale bez krova nad glavom, požar je danas pogodio i dva objekta u obližnjem vikend naselju Karašica. Brzo je stavljen pod kontrolu intervencijom osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, ali i naporima dvaju dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Požar zahvatio dvije kuće u vikend naselju Karašica   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / STV

Kako doznajemo u Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka požar u izletničkom naselju na Karašici prijavljen je par minuta prije 9 ujutro. 

Uz osječke profesionalne vatrogasce odmah su intervenirala i dobrovoljna vatrogasna društva Retfala i Josipovac te je u gašenju sudjelovalo ukupno šest vozila i 26 vatrogasaca.

Požar je prvo zahvatio prizemlje i kat kuće u vikend naselju, a vlasnik je vatrogasce po njihovom dolasku obavijestio i kako se u objektu nalazi lovačko oružje i pripadajuće streljivo. 

Zbog toga su vatrogasci požar isprva gasili izvana dok pod kontrolu nije stavljen dio kuće u kojem se streljivo nalazilo. Vatra se proširila i na krovište susjedne kuću koje je zbog izolacije od trske brzo buknulo. 

No, srećom požar je stavljen pod kontrolu u 9:40, a intervencija je završila u 12:45. Uzrok požara još se istražuje.