Nogomet

TREĆI DERBI U NIZU

NK Osijek traži samo pobjedu nad Hajdukom i priključak vrhu

Nogometaši Osijeka u nedjelju će odigrati posljednji u nizu od tri derbija HNL-a. Osječanima u Gradski vrt dolazi u goste Hajduk, a Bijelo-plavi nakon neodlučenih ishoda s Dinamom i Rijekom protiv Splićana žele sva tri boda.

Kohorta   FOTO:Ivan Peric / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

Atmosfera u svlačionici i klubu uoči još jednog derbija je dobra, no struku brinu igrači koji su van stroja kao i u prošlim susretima. I dalje zbog ozljeda mišića nema na raspolaganju Jugovića, Pilja i Mioča, a Grgić je van terena od početka sezone. Osijeku dolazi Hajduk, motiva ne nedostaje, ali ni kalkulacija i od prve će se minute ići na pobjedu.

Najbolji napadač Osijeka u prošlom prvenstvu i drugi strijelac lige dosta se napromašivao u derbijima s Dinamom i Rijekom i vjeruje kako je toj krizi stigao kraj i kako će dobru igru momčad okruniti golovima ali i on sam se upisati u strijelce.

"Idemo na pobjedu koja bi nam puno značila za skok na vrh tablice i vjerujem da ću zabiti gol jer previše sam promašio s Dinamom i Rijekom, a igrao sam dobro i to mi se sada mora vratiti, ja se nadam", iskren je bio Mirko Marić.

Dosta su samouvjereni predstavnici Osijeka i s obzirom da je Hajduk pokazao kvalitet u prvih 5 kola očekuje se zanimljiva utakmica u Gradskom vrtu, a takve su i bile sve između ova dva protivnika. 

Potpisan je ugovor s veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara, pa će mladi studenti fizioterapije usavršavati stručno znanje u klubu. 

Utakmica Osijek-Hajduk igra se u nedjelju od 20 sati.