Politika

NOVI DAN, NOVI PREGOVORI

Danas novi sastanak sindikata u zdravstvu i Vlade

Nakon što sastanak u utorak nije urodio plodom, sindikati i Vlada danas ponovno razgovaraju o povišicama u zdravstvu. Propadnu li pregovori, sindikati su najavili štrajk.

Miljan Kujundžić   FOTO:Tom Dubravec / CROPIX
Piše: Media Servis

 Na jučerašnjoj sjednici Vlade premijer Plenković posebno se obratio ministrici obrazovanja Divjak i ministru zdravstva Kujundžiću, koji zagovaraju povećanje plaća u svojim resorima. Evo što je rekao:

"Želim istaknuti da unatoč razumijevanju za ministra zdravstva i ministricu znanosti i obrazovanja koji se zalažu da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih grana, da smo mi ovdje članovi Vlade, a ne članovi sindikata. Mi ćemo pregovore voditi na konzistentan, učinkovit i horizontalan način gdje će imati važnu ulogu i potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar rada i mirovinskog sustava, naravno u dogovoru s resornim ministrima."
Evo kako su premijerovu primjedbu komentirali prozvani ministri, Blaženka Divjak i Milan Kujundžić:
"Ja ću se sada poslužiti njegovim riječnikom i reći da je bilo jako simpatično. Ja sam svjesna da sam članica Vlade i da treba razgovarati, ali ja dolazim iz akademske zajednice gdje je izražavanje stavova i stavljanje jasnih prioriteta u prvi plan, ne samo da se potiče nego tko će to raditi ako ne ministar koji je za to zadužen."
 
"Premijera i ministra financija je za razumijeti nije lako nalaziti novce , a isto tako vjerujem da će se novci naći i da će to biti sve dobro... Nitko mene nije lupio po prstima niti se ja svrstavam igdje. Ja sam Hrvat koji je za hrvatski narod , hrvatske liječnike, sestre i pacijente."