Društvo

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

30 godina nakon što su naši branitelji ginuli, na Brijunima se neki i dalje ''banjaju'' po povlaštenim cijenama

Portal Republika.eu u posjedu je privatne fotografije nastale u srijedu, 21.08.2019. na terasi "Hotela Franini" na Velikom Brijunu. Na njoj veselo poziraju braća Nenad i Darko Stazić, Duško Ljuština, Rade Šerbedžija i ostali... Riječ je o ekipi povezanoj sa festivalom Ulysses, koji ove godine bilježi svoje 19. izdanje.

30 godina nakon što su naši branitelji ginuli, na Brijunima se neki i dalje ''banjaju'' po povlaštenim cijenama   FOTO:Čitatelj
Piše: Republika.eu

Riječ je dakako o, slobodno možemo reći kontroverznom obiteljskom teatru, kojeg već godinama na državni trošak na Brijunima vodi obitelj Šerbedžija, predvođena Radom Šerbedžijom i njegovom suprugom Lenkom.

Festival je to kojemu su svih ovih godina mediji pridavali dosta pozornosti. Podsjetit ćemo samo na neke medijske navode i događanja povezana s njim.

Pisalo se još 2017. godine tako kako je to teatar Rade Šerbedžije, glumca poznatog po tvrdim ljevičarskim stavovima i otvorenoj jugonostalgiji, koji se održava u omiljenom ljetovalištu komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, Brijunima. Osim po svojim slavnim gostima i lokaciji koju neki mogu samo poželjeti, festival je poznat u široj hrvatskoj javnosti i po ljetovanju saborskog zastupnika Nenada Stazića za samo 7 kuna po danu.

Također, nije nepoznato kako su se svojedobno gosti tog festivala vojnim brodom vozili na kupanje na Vangu, otočić na Brijunima koji čuva straža Hrvatske vojske.

Iste je godine stiglo pismo branitelja, naslovljeno: "Gospodine Plenkoviću, do kada će Šerbedžija privatizirati Brijune?"

U njemu, među ostalim stoji i kako "obitelj Šerbedžija nije zaslužila takvu počast, tim prije što se sjećamo da je Rade u vrijeme agresije na Republiku Hrvatsku snimao i neke „pomozbog“ pjesme i sa Cecom Ražnatović-Arkan."

A troškovi samog festivala dostižu vrtoglave iznose (višemilijunske), koji se crpe, kako drugačije, nego dijelom i iz državnog proračuna.

Podsjetimo samo kako je za vrijeme mandata HNS-ove ministrice kulture Andreje Zlatar-Violić (protiv koje je USKOK, zbog trošenja proračunskog novca podigao optužnicu zbog zlouporabe položaja), Šerbedžijin teatar izdašno financiran s čak 800 tisuća kuna.

Čini se kako pojedinci, bili trenutno na vlasti ili ne, i dalje žestoko koriste sve moguće benefite, i na račun hrvatske sirotinje vrlo dobro žive. I ne misle stati.