Politika

ISELJENIČKI MAGAZIN FENIX JAVLJA

Hrvatska diplomatkinja Mađarević tvrdi da joj je profil na Facebooku hakiran

Prva tajnica veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu Elizabeta Mađarević tvrdi kako je njezin Facebook profil, na kojem su objavljivani rasistički i ksenofobni stavovi, hakiran, javlja u subotu Fenix, iseljenički magazin na hrvatskom jeziku koji izlazi u Frankfurtu.

Ilustracija   FOTO:Gerd Altmann / Pixabay

 „Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima dijelim politiku Vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu“, rekla je Mađarević u izjavi za Fenix Magazin.

Ona je izjavila kako se nalazi na odmoru izvan Hrvatske te kako joj trenutno ne pada na pamet ništa drugo osim podizanja tužbe protiv „onih koji šire neistinu“.

Mađarević smatra kako cilj napada nije ona nego Vlada RH i novi ministar vanjskih poslova Goran Grlić-Radman koji je donedavno obnašao funkciju veleposlanika u Berlinu.

„Ja sam obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu“, zaključila je Mađarević.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je u petak na pisanje hrvatskih medija koji su prenijeli rasističke i ksenofobne poruke na Facebook profilu prve tajnice Veleposlanstva u Berlinu, te je Elizabetu Mađarević pozvalo na razgovor.

Kako je prenio portal index.hr, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu na svom profilu na Facebooku širi rasističke stavove, piše o “bijeloj Europi” i o tome kako je samo takva Europa “čista”, širi antimigrantske teze i napada prava LGBT zajednice. 

Ministarstvo se ogradilo od stajališta koje je na društvenim mrežama objavila djelatnica MVEP-a Mađarević, koja je na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu RH u Berlinu od početka ove godine.

Elizabeta Mađarević je na svom profilu pored ostalog i kritizirala njemačku kancelaku Angelu Merkel zbog njezine politike prema izbjeglicama.