Osječko-baranjska

VATRENA BUKTINJA U JOSIPOVCU

Požar im je progutao dom, spavaju na dušeku u garaži: ''Stvarao sam 61 godinu da nešto imam i sad sam ostao bez ičega''

Kako je to kada u trenu izgubiš sve što imaš, nažalost znaju tri obitelji iz Josipovca koje su ostale doslovce bez krova nad glavom. U požaru krovišta u srijedu izgorjela su tri stana u nizu. Na sreću nitko nije ozlijeđen. U Mjesnom odboru planiraju akcije kako bi pomogli.

Požar im je progutao dom   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Tuga u Naselju Matije Gupca 2 u Josipovcu nakon strašnog požara. Krova nema, ostali su samo zidovi, unutra je sve uništeno. Obitelj Slukan ostala je bez svog doma.

"Ja sam vidjela vatru, zvala vatrogasce, trčali smo vamo-tamo, ali samo smo gledali kako sve propada, vatra sve odnese", kaže Ružica Slukan.

"Sve je palo, sve je izgorilo, sve je bilo namješteno sad nemam ništa... parketi su otišli", tužno priča Zvonimir Slukan.

U kući više ne mogu boraviti. No ne žele otići pa su našli privremeno rješenje.

"Susjed mi dao 4 palete i dva dušeka sad sam napravio u garaži da mogu spavati. To je moje, ne idemo mi nigdje. Ja to ne mogu pustiti", kaže Zvonimir.

Potreseni zbog ove nesreće, Ružica i Zvonimir imaju samo jednu želju. 

"Meni bi trebalo samo materijala da mogu samo što prije da mi se pomogne. Ne treba mi hrana, djeca će mi pomoći. Samo da nam se pomogne da to ponovno izgradimo ništa drugo da imamo svoju kuću kao i dosad", kaže Zvonimir.

U požaru su izgorjela još dva stana. U jednom je živjela peteročlana obitelj sa dvoje male djece. Svaka pomoć im je dobrodošla, od odjeće do drugih potrepština pa se građani mogu javiti u Mjesni odbor u Hrvatskom domu u Josipovcu.

Policija nastavlja utvrđivati okolnosti uslijed kojih je došlo do požara.