Društvo

SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE U KNINU

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Diljem Hrvatske obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Piše: Republika.eu / Media Servis

Središnja proslava održava se u Kninu, a stiže cijeli državni vrh. Položit će vijence, a oko 14 sati družit će se sa građanima.

Središnja svečanost u Kninu započela je u 6.30 sati budnicom Orkestra Hrvatske vojske ulicama grada od vojarne 4. gardijske brigade Pauci prema mostu na rijeci Krki. U 6.50 sati počeo je mimohod motociklista i starodobnih vozila ulicama grada Knina. Državni vrh položit će zajednički vijenac.

​Misu i molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodit će vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Od 14 sati državni vrh će se družiti s građanima. U večernjim satima na središnjem kninskom trgu održat će se koncert na kojem će nastupiti Zlatko Pejaković, Mladen Grdović i Jasmin Stavros. Predsjednik organizacijskog odbora i državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić pozvao je građane da dođu u Knin:

"Želio bi ovom prigodom pozvati sve građane Knina i Lijepe naše da dođu u Zvonimirov grad kako bi zajedno, dostojanstveno, svečano i ponosno proslavili Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja", poručio je Ivić.

"Pozivam sve građane RH i sve druge ljude dobre volje da nazoče taj dan u Kninu, počevši od ranog jutra pa sve do kasne večeri i da zajedno s nama uveličaju proslavu tog najvećeg državnog blagdana. Kninjani i Knin će ih dočekati sa radošću. Ono što sve molim je da se ponašaju dostojanstveno i časno, kako i priliči tom događaju", kaže gradonačelnik Knina Marko Jelić.