Osječko-baranjska

I DALJE TVRDE DA POSKUPLJENJA NEMA

U Unikomu zadovoljni novim sustavom obračuna odvoza otpada, nove uplatnice stižu za desetak dana

Iz osječkog Unikoma izašli su s rezultatima novog načina obračuna odvoza otpada, koji je u Osijeku u provedbi od studenog prošle godine. Kažu kako su zadovoljni, jer se pokazalo da taj sustav u Osijeku funkcionira. Iako i dalje stižu dojave građana koji upozoravaju da im je odvoz smeća poskupio i do 100 posto, iz Unikoma ponavljaju kako do poskupljenja nije došlo.

Piše: Republika.eu / STV

Cijena odvoza smeća u Osijeku ostala je na otprilike istoj razini kao i ranije za one koji odvajaju otpad, a poskupijela za one koji ne odvajaju, tvrde u Unikomu. Dokazuju to, kažu, podaci obrađeni u dosadašnjem tijeku provedbe novog načina obračuna odvoza otpada, s kojima su izašli u javnost.

"O nekakvom većem poskupljenju nema nikakvog govora. To smo pričali i na početku godine, a ovim što ste vidjeli i potvrđeno da onaj koji je smanjio broj odvoza, ima manje račune nego do sad, a oni koji i dalje imaju tu potrebu da svaki tjedan iznose svoju posudu, za koju se pretpostavlja da je puna, oni imaju veće račune i oni će u ovom obračunskom razdoblju dobiti određeni dug", kaže direktor Unikoma Davor Vić.

Nove uplatnice na adrese građana stići će za desetak dana. Jednima će, kažu, računi biti umanjeni za preplaćeni dio akontacije, a drugima će narasti zbog iskazanog duga.

"Vidjeli ste i odnose. U recimo kolektivnom stanovanju trećina ljudi je u pretplati, njima ćemo dio novaca oprostiti kroz iduće obračunsko razdoblje, trećina njih ima određeni dug, a trećina njih je zapravo vrlo dobro pretpostavila kakav im volumen uistinu treba", ističe Vić.

Ističu iz Unikoma i kako se broj pražnjenja kanti s 4 do 5 puta mjesečno po korisniku smanjio na prosječnih 2 i pol puta. Najavljuju i konačni dolazak smeđih kanti za biorazgradivi otpad, koji se do sada odlagao u vreće, a koje i dalje ostaju u opticaju.

"U tijeku je odabir isporučitelja, nakon toga kreće rok od 150 dana. Kada bi u 150 dana taj isporučitelj, odnosno zajednica ponuditelja, radi se o 3 milijuna kanti za sve jedinice lokalne samouprave, i onda bi u tom nekakvom roku te posude trebale biti podjeljene svakom korisniku. S obzirom da nam je trebalo godinu i pol dana nekakvog ne žustrog rada na čipiranju posuda, mi smo u tome vrlo brzi i očekujemo da ćemo mi te posude podjeliti u relativno brzom roku", kaže Vić.

Zbog povećane potrebe u komunikaciji s građanima nabavljena je i nova telefonska centrala s više info linija, a jedan dan u tjednu uvedena je i poslijepodnevna smjena na blagajni, pohvalili su se u Unikomu.