Osječko-baranjska

ZNATNA OŠTEĆENJA NA NOSIVOJ KONSTRUKCIJI

Elaborat o stanju osječkog Pješačkog mosta konačno ugledao svjetlost dana: stanje je alarmantno!

Osječki pješački most već gotovo 40 godina jedan je od najprepoznatljivijih simbola Grada na Dravi. No, nažalost, takozvani bijeli most vidio je i bolje dane, a mogu se čuti i upozorenja kako bi zbog svoje dotrajalosti, ali i nebrige mogao predstavljati i opasnost za građane. Ovih dana konačno je objavljen elaborat o stanju mosta.

Elaborat o stanju osječkog Pješačkog mosta konačno ugledao svjetlost dana: stanje je alarmantno!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Neupućenom promatraču osječki pješački most sa svoje gornje strane izgleda gotovo istovjetno kao 1981. godine kada je izgrađen. No, dovoljno je malo bolje pogledati iz drugog ugla kako bi se spoznalo u kako je lošem stanju zapravo. Metalne dijelove kostrukcije ispod nogu prolaznika nagriza hrđa koja se probija čak i iz betona, koji je na mjestima uz to počeo i pucati. I gornjem dijelu mosta, odnosno nosećim sajlama i gredama također je potrebna temeljita rekonstrukcija. Na sve ovo već duže vrijeme upozorava i bivši pročelnik Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo, a sada gradski vijećnik Milan Kamenko.

"Most u ovom trenutku ima znatna oštećenja na nosivoj metalnoj konstrukciji, automatski time i na ovom betonskom dijelu, dakle armatura koja je unutra je u prilično lošem stanju, u lošem stanju su, ovo što se vidi prostim okom, dakle i ovaj poprečne ove, da ih nazovemo šine metalne, prema tome mora se sve to zamijeniti, odnosno rekonstruiratI da bi most ponovno bio korišten narednih 20-30 godina bez problema", kaže gradski vijećnik Milan Kamenko.

Kamenko podsjeća kako je početak priče prije 12 godina kada su uočena određena oštećenja na mostu koja bi mogla utjecati na statiku. Uređeni su tada podzemni spremnici za nosače sajli, kao i dio samih sajli na mostu, no to je bilo tek privremeno, pa čak i improvizirano rješenje. Par godina kasnije izrađen je i manji elaborat koji je pokazao kako je potrebna veća i skuplja studija, ali i kako će pješačkom mostu trebati temeljita obnova.

"I onda se opet stalo, i stajalo, i stajalo, i stajalo i tu je bio početak, da tako kažem mog angažiranja kao gradskog vijećnika u pogledu nastavka tih aktivnosti", kaže Kamenko.

Kamenko je tijekom prošle dvije i pol godine u nekoliko navrata postavljao pitanja vezana uz osječki pješački most na sjednicama Gradskog vijeća, no konkretnog odgovora, kaže nije bilo. Prije dvije godine most je dobio i novo osvjetljenje, no u listopadu prošle godine nakon zamijećenih ozbiljnih oštećenja konstrukcije upozoreno je kako je mostu istekao rok trajanja, te kako mu je prijeko potrebna obnova. U osječkoj gradskoj upravi naručen je veliki elaborat, čija je izrada počela u studenom, no potrajala je duže od očekivanog. Gradski vijećnik pitanje vezeno uz stanje mosta i naručeni elaborat ponovno je postavio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prije dva tjedna, no traženi pismeni odgovor još nije dobio. U međuvremenu, ipak znakovi života iz osječke gradske uprave vezano uz problem mosta.

"Konačno je taj elaborat o stanju došao, dakle ugledao je svjetlost dana. Iz informacija koje ja imam radi se o popravcima koji sada već znatno premašuju ove milijunske, odnosno deset milijunske vrijednosti, što samo ukazuje da je stanje stvarno alarmantno", ističe Kamenko.

Na temelju elaborata izrađen je i projekt sanacije koji obuhvaća potpunu zamjenu gornjih priključnih nosača, sto metara sajli, čišćenje i uređenje te antikorozivnu zaštitu. Na samom mostu potrebno je sanirati 45 od 50 armiranobetonskih ploča, a preostale treba potpuno zamijeniti. Predviđena je i zamjena oštećene armature, nakon čega i zaštitno premazivanje, te obnova ograda. Prema procjenama ukupni troškovi obnove osječkog pješačkog mosta iznositi će 13 milijuna kuna bez PDV-a. U osječkoj gradskoj upravi najavili su kako bi radovi u prvoj fazi koja podrazumijeva obnovu čelične konstrukcije trebali početi u rujnu i trajati tri mjeseca. Za vrijeme izvođenja ovih radova na mostu će biti zabranjen promet.