Nogomet

POČETAK OSJEČKE EUROPSKE PRIČE

NK Osijek u Sofiju ide po gol i pozitivan rezultat

Nogometaši Osijeka u srijedu će otputovati u Bugarsku u Sofiju, gdje će u četvrtak odigrati prvu europsku utakmicu ovoga ljeta. Osječanima je protivnik CSKA u 2. pretkolu Europske lige, a bijelo-plavi protiv kvalitetnog protivnika u gostima žele napraviti dobar rezultat uoči uzvratne utakmice u Osijeku.

NK Osijek u Sofiju ide po gol i pozitivan rezultat   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

NK Osijek je dobro otvorio prvenstvo, pobjedom nad Slaven Belupom u Gradskom vrtu, dok bugarska momčad CSKA suprotno, loš start uz samo remi i poraz protiv ekipa koje su trebali pobijediti. 

Trener Osijeka Dino Skender ističe kako ih neće zavarati loš start Bugara u domaćem prvenstvu, kako su svjesni da CSKA ima kvalitetnu momčad s jakim individualcima, ali da najviše o svemu ovisi kakav će Osijek biti tamo. CSKA je na papiru blagi favorit, ali to ništa ne znači kada utakmica počne. Osijek ima jasan cilj, što dalje proći u Europi.

Osijek će ići hrabro ali i strpljivo, puno toga napraviti već u Sofiji kako bi u uzvratu imao veliku prigodu u prolaz i ispunio stadion Gradski vrt. Osječane u Sofiji čeka paklena atmosfera, jer domaćini imaju vojsku navijača koja navija svih 90 minuta na stadionu kojeg bi moglo ispuniti 20 tisuća ljudi. Straha kod igrača Osijeka neće biti, takav ambijent može biti samo dodatan motiv, ističe Skender.

Što se momčadi tiče Skender ističe kako problema s ozljedama imaju Šutalo i Jugović koji su upitni za utakmicu, ali do nje ima još dva dana, i prigode za potpuni oporavak, a spreman će biti i Petar Bočkaj. Utakmica CSKA Osijek igra se u Sofiji u četvrtak s početkom u 19: 30, a prijenos utakmice možete pratiti na HNTV-u. 

Inače, na put se spremaju i Osijekovi navijači autobusima pa se u Bugarskoj očekuje oko 150 pripadnika Kohorte. Sretno Bijelo plavi.