Crna kronika

UBOJICA UHIĆEN U DRENJU!

U Đakovu iz vatrenog oružja ubijena djelatnica Centra za socijalnu skrb!

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu dogodilo se ubojstvo iz vatrenog oružja. ubijena je dugogodišnja socijalna radnica Blaženka Poplašen, a pravnik te ustanove Ivan Pavić je ranjen.

Očevid na mjestu ubojstva   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Hina

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u KBC Osijek.

Nakon događaja ubojica se biciklom dao u bijeg, a policija ga je iza 20 sati nakon cjelodnevne potrage pronašla i uhitila.

Osumnjičeni 61-godišnjak je nakon dojave građana pronađen u polju između Đakova i mjesta Đakovački Selci, u blizini auto-ceste A5, rekao je zamjenik načelnika PU Darijo Premec novinarima u Đakovu.

Pri uhićenju nije pružao otpor, ali kod njega je pronađeno vatreno oružje. Osumnjičenik je doveden u policijsku postaju i pod nadzorom je, kazao je Premec.

Dodao je kako će se nad osumnjičenikom, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provesti izvidi, a sukladno odluci Državnog odvjetništva, bit će sproveden u policijsku pritvorsku jedinicu. O daljnjim koracima odlučit će tužiteljstvo.

Premec je pojasnio kako je policija tijekom potrage zaprimila nekoliko dojava o mogućim lokacijama njegova kretanja, koje se nisu pokazale točnima, a u potrazi su bili angažirani djelatnici interventne, specijalne i kriminalističke policije.

Na novinarski upit jesu li iz đakovačkog Centra za socijalnu skrb i ranije dolazile dojave da im je osumnjičenik prijetio, Premec je kazao kako će se  tijekom kriminalističkog istraživanja provjeriti je li bilo takvih dojava.

Prema medijskim napisima, osumnjičenika Andriju Drežnjaka tereti se da je  u đakovačkom Centru za socijalnu skrb iz vatrenog oružja usmrtio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i teško ranio pravnika te ustanove Ivana Pavića, koji je operiran u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

Ministrica Nada Murganić s kriznim je timom hitno nakon događaja krenula u Đakovo.

"Prestrašno da radeći ovako jedan humani posao umiru kolege na radnom mjestu. Ja se pitam nakon ovog tko će htjeti uopće studirati ovako jedan humani poziv. Nama je cilj da pomognemo našim građanima, a ne da nam dođu u bezizlaznu sizuaciju", kazala je ministrica.