Osječko-baranjska

PUN UNATOČ VISOKIM TEMPERATURAMA

I modne dodatke posjetitelji kupuju na Sajmu antikviteta

Unatoč visokim temperaturama osječki Sajam antikviteta bio je pun posjetitelja. Ponuda je uistinu bila bogata raznovrsnim starinama, umjetničkim djelima i rukotvorinama, no u središtu pozornosti ovoga puta ipak su bili modni dodaci.

Piše: Republika.eu / STV

Ljetni stil nije potpun bez dobrog para sunčanih naočala. Dok ove sezone vladaju futuristički modeli, neki prednost ipak daju retro modelima ili dobro učuvanim naočalama starima nekoliko desetljeća koje su dokazale svoju kvalitetu i otpornost, koja je kod naočala itekako važna.

Ovo je samo mali dio bogate ponude za modnu sezonu proljeće/ljeto u osječkoj Tvrđi. Na gotovo svakom štandu izložen je nakit – od bižuterije do dragog kamenja. Neki komadi stari su i cijelo stoljeće, kažu prodavači.

Gotovo kod svakog štanda vladala je omanja gužva.

A ručni rad najljepše izgleda na slavonskim i baranjskim nošnjama koje se mogu, uoči Đakovačkih vezova, ali i inače naći,

A na sajam je došao i stari Tvrđin gost – Sulejman Veličanstveni sa suprugom Hurem koji su prošetali štandovima. Iza ovog poteza krije se najava Tarda festivala u Dardi koji počinje 19. srpnja.