Politika

70 GLASOVA ''ZA'', JEDAN ''SUDZRŽAN''

Glavni odbor SDP-a potvrdio Milanovića kao stranačkog kandidata

Iz SDP-a su u subotu popodne, nakon sjednice Glavnog odbora stranke dodatno pojasnili kako je SDP-ov Glavni odbor potvrdio Zorana Milanovića kao stranačkog kandidata za predstojeće predsjedničke izbore.

Zoran Milanović   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Naime, predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić ranije danas izvijestio je da je to stranačko tijelo dalo potporu predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića, sa 70 glasova 'za', jednim 'protiv' i jednim 'suzdržanim' glasom.

Fabijanić je u izjavi novinarima nakon sastanka obrazložio kako formulacija kojom daju 'potporu kandidaturi', omogućuje Milanoviću da dobije podršku i od drugih stranaka. Dodao je da Milanović jest kandidat SDP-a, a hoće li biti kandidat još neke stranke, to mora dogovoriti s drugim strankama.

U priopćenju za medije Press službe SDP-a naglašava se da je  "Glavni odbor potvrdio Zorana Milanovića kao stranačkog kandidata za predstojeće predsjedničke  izbore".

Na sastanku su osnovani i "novi savjeti, Savjet za zeleni razvoj pod vodstvom Mirele Holy te savjet Naprijed Hrvatska - klub za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj, s Ivom Josipovićem na čelu. Također, imenovani su novi predsjednici Savjeta za politički sustav i Savjeta za kulturu i medije, a to su Josip Kregar i Katarina Krpan, dok je Joško Klisović postao predsjednikom Savjeta za vanjsku politiku", navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Glavni odbor stranke osnovao je i Senat SDP-a, kojeg će voditi Marin Jurjević, dodaje se.