Požeško-slavonska

DOBRIM REZULTATIMA PRIDONIO I KAMP DUBOKA

U Park-šumi Jankovcu 30 posto više gostiju

Park-šumu Jankovac u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo je 20.948 izletnika, što je 30 posto više u odnosu prema istom razdoblju lani, izvijestili su u srijedu iz Parka prirode Papuka.

Boljim rezultatima pridonio je i kamp Duboka   FOTO:Park prirode Papuk Facebook
Piše: Republika.eu / HIna

"Iako su neprocjenjive prirodne ljepote ono što uvijek iznova motivira posjetitelje, znatan doprinos porastu broja posjetitelja pružila je i rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu, koja je potpuno asfaltirana, te ostatak ceste od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Vrijednost radova, realiziranih u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije, bila 19,3 milijuna kuna", rekao je ravnatelj Parka prirode Papuka Alen Jurenac.

Dodao je kako je boljim rezultatima pridonio i kamp Duboka, prvi moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske, smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke.

Okruženje kampa pruža mogućnosti za rekreaciju, poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili trčanja. Kamp je dobro povezan s glavnim planinarskim i biciklističkim stazama.

"Treća je ovo sezona otkako je kamp otvorio vrata posjetiteljima i već u prvom tromjesečju sezone ostvario je rast od 30 posto u odnosu prema 2018. Dvjesto gostiju, od kojih je 75 posto iz inozemstva, ostvarilo je 304 noćenja“, rekao je Jurenac.

Kamp je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, koji potiče njihovu kvalitetu i edukaciju, a poduprlo ga je Ministarstva turizma.

"Ono što je kamp - odmorište Duboku upisalo u nezaobilaznu destinaciju svih onih željnih aktivnog odmora, uzbuđenja i zabave jest istoimeni adrenalinski park koji je u samo tri tjedna privukao više od stotinu posjetitelja spremnih okušati svoju spretnost i zapamtiti Papuk kao mjesto stvaranja nezaboravnih uspomena“, istaknuo je Jurenac.

Adrenalinski park Duboka dio je projekta Geo priče UNESCO geoparka ukupne, vrijednog 90 milijuna kuna, uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.