Osječko-baranjska

''SVE ZAPOČETE KAPITALNE INVESTICIJE STOJE''

Osječki HDSSB upozorava na ''zaboravljeni'' Donji grad

Oštre kritike HDSSB-a na račun osječke gradske vlasti. Sve započete kapitalne investicije u Osijeku stoje, a posebno zabrinjavajuća situacija je u osječkom Donjem gradu, koji je zapušten i zaboravljeni dio grada Osijeka, upozoravaju iz HDSSB-a.

Osječki HDSSB upozorava na ''zaboravljeni'' Donji grad   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

U HDSSB-u razočarani su potezima aktualne osječke gradske uprave. O tome progovorili su ispred spomenika jaje u središtu Donjega grada, želeći time odaslati i simboličnu poruku o Donjem gradu kao ishodištu grada Osijeka, a koji, kako kažu, ne zaslužuje situaciju u kojoj se trenutačno nalazi.

"Veliki projekti su obećavani, neki su započeti, sve ono što je doista započeto, kapitalni projekti koji su započeti u vrijeme onih godina kada je HDSSB obnašao većinu u Gradskom vijeću, nisu završeni", rekao je povjerenik HDSSB-a za grad Osijek Ivica Završki.

Iz HDSSB-a posebno ističu problem s komarcima. Bilo ih je, kažu, i u godinama kada su oni bili na vlasti, ali su uvijek iznalazili načina kako problem riješiti.

"Sad najedanput Osijek se više kao s nikim ne svađa, Osijek se kao više ne inati, Osijek se zadnjih godina sav iselio, ali komaraca imamo kao nikad", kaže Završki.

Zaboravljeni Donji grad posebna, je kažu, priča. Ovo je dio grada gdje je Osijek nastao i odakle se razvijao, a danas se zapostavlja.

"Neka se dobro sluša što mi govorimo, ali neka se i čuje ono što mi govorimo, jer stvarno ne bi trebalo da Donji grad bude dio grada, koji se pomalo zaboravlja", ističe Želimir Buzuk.

Primjera je, kažu HDSSB-ovci, čitav niz, a posebno ističu zgradu stare Kožare.

"Sad već duže vrijeme ima vlasnika, a taj vlasnik ne sanira ništa. Znači s krova padaju crijepovi po ljudima, stakla su porazbijana, padaju dolje, s lijeve strane zgrade je dječje igralište, s desne strane je isto igralište nogometno i škola, ap evo ovim putem molimo grad da zaštiti svoje građane, a posebno najosjetljiviji dio građana, našu djecu", kaže član IO HDSSB-a Osijek Matej Zaradić.

Stoji i projekt obaloutvrde, kojim se treba spojiti gornjodravska i donjogradska šetnica, upozoravaju, pak, iz mladeži HDSSB-a.

"Veći problem je sada već opasnost samog gradilišta, s obzirom da se na tom području i dalje nalaze bageri i popratni strojevi. Nije ništa posebno ograđeno, nasipan je pijesak, ali nije zaštićeno, i u slučaju ovih velikih padalina to se sve počinje odronjavati i djeca se igraju i dalje tamo, penju se na bagere i može doći do većeg problema nego što je samo kašnjenje u radovima", rekao je povjerenik mladih HDSSB-a Tomislav Rašić.

Građani Donjega grada, ali i Osijeka u cjelini, takve stvari ni najmanje ne zaslužuju, kažu u HDSSB-u, pozivajući gradsku upravu da konačno krene s poslom.