Politika

POVJERENSTVO POKRENULO POSTUPAK

Postaje li ministar Kuščević teret vladajućima zbog svojih afera?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću na temelju neanonimne prijave. Odluka je donesena nakon što su mediji otkrili čitav niz afera s ministrovim nekretninama. Vladajuća koalicija na ministra iz svojih redova i dalje ne gleda kao na teret.

Lovro Kuščević   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

 Portal Telegram je prije tjedan dana otkrio da Kuščević 11 godina svoju kuću na Braču nije upisao u Katastar.

U međuvremenu je otkriveno i kako je zbog druge nekretnine, također na Braču, općina Nerežišća,u kojoj je tada bio načelnik, donijela novi prostorni plan kojim je omogućeno da se štale prenamijene u - stambene zgrade.

 

Ministar gospodarstva Darko Horvat iz Čakovca je komentirao otvaranje predmeta:

 

Preuzimanje (Desni klik - odaberite "save link as" ili "save target as"...)

"Ja u ovom trenutku ne znam detalje oko imovinsko-pravnih odnosa kod kolege Kuščevića, kao što on ne zna niti moju imovinsku karticu, ali kada dobijemo sve relevantno na stol, siguran sam da će stranka reagirati upravo onako kako treba".

 

A na pitanje je li ministar Kuščević postao teret HDZ-u, Horvat odgovara:

 

Preuzimanje (Desni klik - odaberite "save link as" ili "save target as"...)

"Kada kvalificirate nekoga kao teret, onda su to riječi novinara, a ne politike. Mi u ovom trenutku na kolegu Kuščevića ne gledamo kao teret stranke".

 

Afere ministra Kuščevića za N1 je komentirao župan međimurske županije Matija Posavec, rekavši da sve probleme vezane uz njega mora riješiti premijer Plenković jer je prilikom formiranja Vlade sam birao svoj tim, pa sam za njih i snosi odgovornost.

Upitan bi li ministar Kuščević bio na teret vladajućoj koaliciji da je on predsjednik Vlade, Posavec je kratko i jasno odgovorio: - Apsolutno. Dok je premijer Plenković prije dva dana ovako komentirao ministrove afere:

" Imate ono glavno načelo, a to je načelo povjerenja i pouzdanja u ljude koji su dio tima i koji se bave javnim poslom. Ovo su stvari koji on mislim da će razjasniti i očekujem od njega da to javno detaljnije objasnim tako da vidim što je problem, ako je problem i koliki je problem. Ako je to sitnica, onda je to nešto drugo", rekao je Plenković.

Hoće li Kuščević biti samo jedan u nizu ministara koji su se iz afera izvukli bez ikakvih posljedica, preostaje vidjeti.