Osječko-baranjska

NAJBOLJI DOKAZ JE NAJEZDA KOMARACA

Desno: Osječka gradska uprava se ne snalazi!

Osječka gradska uprava se ne snalazi, ne odgovaraju na probleme i pitanja građana, a najbolji dokaz tome je i najezda komaraca u gradu, oko koje se već tjednima polemizira, istaknuli su danas u stranci Desno. Kazali su i kako je gradska vlast glavni krivac problema s komarcima, te kako stoga moraju snositi odgovornost.

Desno: Osječka gradska uprava se ne snalazi!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Politička situacija u Osijeku nije bajna, istaknuo je predsjednik osječke podružnice stranke Desno Vedran Novokmet. Upozorio je i kako izostankom gradonačelnika Ivana Vrkića osječka gradska uprava jednostavno ne funkcionira, i to iz nekoliko razloga, a sve je kulminiralo nedostatkom pravovremene reakcije na najezdu komaraca.

"Ja ću vas podsjetiti da, dok je gospodin Đapić bio gradonačelnik grada Osijeka, pa čak mogu reći i kasnije gospodin Bubalo svaka bitka s komarcima je dobivena. Zašto je dobivena? Zato što je Grad Osijek tada imao strategiju borbe protiv komaraca, ova gradsjka uprava je nažalost nema", rekao je predsjednik podružnice stranke Desno za grad Osijek Vedran Novokmet.

Ustvrdio je i kako je komarce trebalo suzbiti larvicidnim tretmanima još u, kako je rekao, predsezoni, te kako sada tretiranje sa zemlje ne daje rezultate. Pozdravili su poteze koje je krajem tjedna povukao župan Ivan Anušić, no ističu kako grad Osijek mora ubuduće imati jasno razvijenu strategiju borbe protiv komaraca, ali i rješavati druge probleme sugrađana.

"Ako grad Osijek nije u stanju riješiti probleme naših sugrađana, onda zaista ne znam što rade na tim pozicijama. Ja ću vas podsjetiti da je bilo već nekoliko u zadnjih par mjeseci propusta gradske uprave kada su u pitanju rješavanje i određenih i komunalnih problema i kapitalnih i sve ono što praktički pokazuje ovo nesnalaženje gradske uprave", kaže Novokmet.

U stranci Desno komentirali su i gostovanje hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu. Smatraju kako se može i ne mora slagati s odlukama Hrvatskog nogometnog saveza, no kako se reprezentaciju ne smije ucjenjivati. Uputili su stoga inicijativu gradskoj upravi i Gradskom vijeću da se stupi u kontakt s HNS-om s dopisom da je grad Osijek spreman dočekati reprezentaciju u Gradskom vrtu.

"Ono što je bitno istaknuti znači da smo mi nebrojeno puta pokazali kako se navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i ako hrvatska nogometna reprezentacija ima mjesta za gostovanje, onda je to zaista ovdje u gradu Osijeku u Gradskom vrtu i zasigurno ćemo kao i protiv Wallesa i protiv svih ovih reprezentacija i prijateljskih i službenih dočekati reprezentaciju onako kako se s ponosom i dočekuje", kaže Novokmet.

U stranci Desno izvijestili su i kako je održan zbor osječke gradske organizacije na kojem je izabrano novo vodstvo koje će u sljedeće četiri godine predstavljati stranku u Gradu na Dravi. Najavili su kako će u vremenu koje slijedi nastaviti konsolidirati stranku kako bi bili spremni za predstojeće izborne cikluse, te kako će aktivno sudjelovati već na predsjedničkim izborima. Na novinarsko pitanje koji im je od kandidata blizak odgovorili su kako će se na predstojećem predsjedništvu stranke donijeti odluke na koji će točno način sudjelovati u predsjedničkim izborima.