Nogomet

PROZIVKA U GRADSKOM VRTU

Skender u pripreme krenuo s 24-oricom igrača

Nogometaši Osijeka imali su prvo okupljanje, a odmah potom i trening na startu priprema za novu sezonu. Stručnom stožeru na čelu s Dinom Skenderom odazvala su se 24 prvotimca: Marko Malenica, Ivica Ivušić, Marijan Antolović, Gutieri Tomelin, Danijel Lončar, Boško Šutalo, Andrej Šimunec, Tomislav Šorša, Talys Oliveira, Alen Grgić, Luka Marin, Mihael Žaper, Benedik Mioč, Marin Pilj, Vedran Jugović, Karlo Kamenar, Petar Bočkaj, Dmytro Lopa, Josip Špoljarić, Mirko Marić, Marko Dugandžić, Robert Ćosić, Tomislav Soldić i Todor Todoroski.

Dino Skender   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / NK Osijek

Anti Majstoroviću odobreno je priključenje u ponedjeljak, dok će se reprezentativci Mile Škorić i Laszlo Kleinheisler u rad uljučiti u najvažnijem pripremnom razdoblju koje će Osječani od 24. lipnja odrađivati u austrijskom Kreischbergu (pokrajina Štajerska). 

Tamo će NK Osijek odigrati i šest kontrolnih utakmica što će biti sasvim dovoljno za uigravanje najbolje momčadi.

Prva će provjera biti ogled s prvakom Rumunjske Clujom (26.6.), potom slijedi dvoboj protiv ruskog Orenburga ili moskovskog Dinama (29.6.), dok će treća utakmica biti s češkim Banikom iz Ostrave (2.7.). Zatim će uslijediti odmjeravanje snaga s austrijskim Matesburgom (3.7.), još se traži peti suparnik za 6. ili 7. srpnja dok će završni test biti protiv danskog Kopenhagena.