Crna kronika

PROVESTI ISTRAGU I PODIĆI OPTUŽNICU

Glavaš dopunio kaznenu prijavu protiv Fehira

Branimir Glavaš Županijskom je državnom odvjetništvu 31. svibnja ove godine podnio kaznenu prijavu protiv Krunoslava Fehira radi počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva. Sada ju je i dopunio.

Krunoslav Fehir   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Opisujući svoje sudjelovanje u počinjenju teškog ubojstva Čedomira Vučkovića, Krunoslav Fehir po svim zakonskim odredbama smatra se počiniteljem ili supočiniteljem toga kaznenog djela, tvrdi u prijavi Branimir Glavaš. 

Dodaje kako je na saslušanju pred Vijećem Županijskog suda u Zagrebu, Fehir na pitanje odvjetnika Dražena Srba odgovorio i da nije autorizirao intervjue koje je davao. 

Međutim, novinar Novog Lista Boris Pavelić na tu je okolnost bio saslušan u tijeku istrage te na jasan i nedvojben način potvrdio da je razgovore s Fehirom snimao diktafonom, da je Fehir znao da on razgovore snima te da mu je prije objavljivanja tekst autorizirao i suglasio se s objavljivanjem.

U tom intervjuu Fehir je ustvrdio da je osobno sudjelovao u ubojstvu nekoliko desetaka civila, pa ukoliko je on osoba kojoj Županijsko državno odvjetništvo vjeruje, a očigledno je, jer ga čak i na nezakonit način iz osumnjičenika prevodi u svjedoka, onda se ne može zanemariti službena dužnost pokretanja kaznenog postupka protiv počinitelja takvog broja tako teških kaznenih djela - stoji u dopuni kaznene prijave.

Glavaš predlaže i zahtjeva da Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku u skladu sa svojim ovlastima i zakonom propisanim dužnostima bez odlaganja pokrene i provede istragu protiv prijavljenog Krunoslava Fehira te zatim protiv njega podigne i optužnicu radi više kaznenih djela teškog ubojstva.