Osječko-baranjska

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

U Osijeku "Zmajevi nad gradom" po 48. puta!

Gotovo 50 godina brojne generacije osječkih mališana imaju prigodu pokazati svoje umijeće puštanja zmajeva na popularnoj osječkoj Zmajadi. Tradicija je nastavljena i ove godine. U zračnoj luci Osijek-Čepin održana je 48.-sma manifestacija "Zmajevi nad gradom", koja je okupila učenike osječkih osnovnih škola, njihove vršnjake iz Tavankuta i SOS Dječjeg sela Ladimirevci, ali i drugu djecu i njihove roditelje.

Piše: Republika.eu / STV

Šareni zmajevi obojali su nebo iznad sportskog aerodroma ovog nedjeljnog prijepodneva. Vedro i sunčano vrijeme i taman dovoljno vjetra bili su savršena kombinacija za sve, pa i najmlađe da uspješno u nebo vinu svoje zmajeve.

Bez problema tehnikom su ovladali i brojni drugi mali krototelji zmajeva na osječkoj Zmajadi.

Sretni su bili i sami roditelji, koje ovakvi događaji vraćaju u njihovo djetinjstvo.

Za školarce organizatori su pripremili dvije tisuće zmajeva, a osim u natjecanju u visini leta i masovnosti dolaska učenika iz škola, ocjenjivana je i kreativnost izrađenih zmajeva. Održano je i natjecanje aviomodelara s klizačima. Manifestaciju su i ove godine organizirali Aeroklub Osijek i zajednica tehničke kulture grada, koji su najboljima osigurali lijepe nagrade.

Na Zmajadi svoje su aktivnosti predstavila i broja društva i udruge. Među njima i Moto klub Osijek.

Tradicija je tradicija, a kada traje gotovo pola stoljeća, vrijedna je svake pozornosti.