Rukomet

OKUPILI SE RUKOMETAŠI

Červar: Nije nam svejedno koij ćemo završiti

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu gdje se još danas i sutra priprema za posljednja dva susreta u kvalifikacijama za Europsko prventsvo.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

 Kauboji su već osigurali plasman na Euro, imaju tri pobjede i jedan remi te su zasada prvi u skupini 2. Međutim, izbornik ne želi da se preostale dvije utakmice shvate neozbiljno.

"Zna se da smo osigurali plasman, ali nije nam svejedno hoćemo li završiti prvi ili drugi. Postoje prednosti u ždrijebu, prema tome nije nam svejedno, neovisno o tome u kakvom ćemo sastavu ići, ali vjerojatno nećemo biti kompletni", rekao je izbornik.

Hrvatska ima sedam bodova, jedan više od Švicarske s kojom u srijedu igra u Zugu. U prvoj utakmici Kauboji su slavili 31:28, a naše lijevo krilo Manuel Štrlek zna koliko bi bilo vrijedno ostvariti i drugu pobjedu.

"Znamo da moramo dobiti barem jednu utakmicu, odnosno prvu sa Švicarskom da budemo sigurno prvi u grupi da budemo nositelj i tako da sam siguran da da ćemo ozbiljno shvatiti naš posao u ovim kvalifikacijama", naglasio je Štrlek.

Hrvatska će nakon utakmice sa Švicarskom u sljedeću nedjelju u Poreču ugostiti Belgiju, a nadamo se da će taj susret ipak biti samo formalnost. Protiv najslabije reprezentacije u grupi Kauboji su u prvoj utakmici na gostujućem terenu pobijedili sa 30:25.