Politika

U ŠKOLU STIŽE KRIZNI TIM MINISTARSTVA

Ministrica Divjak izrazila sućut obiteljima učenika iz Dalja poginulih na odmorištu autoceste

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u petak je izrazila sućut obiteljima učenika osnovne škole iz Dalja stradalih u tragičnoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste između Novske i Okučana.

Ministrica Divjak izrazila sućut obiteljima učenika iz Dalja poginulih na odmorištu autoceste   FOTO: Dragan Matic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Dvoje djece poginulo je u nesreći koja se oko 10 sati dogodila na autocesti kod Novske kada je na grupu na odmorištu naletio kamion.

"U dogovoru s ravnateljem škole, krizni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć.

U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Davorom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju", priopćila je ministrica koja je uz sućut obiteljima poginulih zaželjela i brz oporavak učenicima koji su ozlijeđeni.

Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije ženske osobe koje imaju teške ozljede. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, dok je druga van životne opasnosti.

Mediji navode da se nesreća dogodila kada je kamion, bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat, no točak uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida.

Sućut obiteljima stradalih izrazile su i Hrvatske autoceste.