Ostalo

SKATERI ZAGRIJALI OSJEČKI SKATE PARK

Prvi pobjednik 20. Pannonian Challengea je Španjolac Chris Khan

Neustrašivi skateri su prvi zagrijali osječki skate park na lijevoj obali Drave, gdje je uspješno održan prvi dan jubilarnog, 20. Pannonian Challengea.

Prvi pobjednik 20. Pannonian Challengea je Španjolac Chris Khan   FOTO:Pannonian Challenge
Piše: Republika.eu

Nakon jutarnjeg treninga i analiziranja konkurencije, na svoje čvrste daske s četiri kotača su stali skateri amateri, koji su u velikom broju publici nagovijestili da ih očekuje najbolji Pannonian Challenge do sada, a to je za rukom pošlo Adrianu Josipoviću, koji se naposljetku popeo na postolje ispred Marka Gojkovića na drugom i Dominika Vargića na trećem mjestu.

Amateri su tako napravili izvrstan uvod u Skate Elite/Pro natjecanje osječkog festivala ekstremnog sporta, na kojega se prijavilo 12 skatera iz cijele regije, sa željom da zavrijede ovu prestižnu titulu. Upravo to je naposljetku uspjelo Chrisu Khanu iz Španjolske, koji je svoju dasku koristio u zbilja nevjerojatnim kombinacijama, koristeći pritom sve dostupne dijelove osječkog skate parka, koji je baš za ovu priliku osvježen novim elementima. 

Prvog pobjednika 20. Pannonian Challengea, koji je po svemu sudeći bio i glavni favorit publike, na drugom je mjestu popratio Timotej Lampe Ignjić iz Slovenije, prošlogodišnji pobjednik skate discipline na Pannonian Challengeu, a na trećem je mjestu domaći Bruno Vranić – ukupni pobjednik skate discipline Challenge Toura. Titulu best tricka odnio je Lajos Petrányi s laser flipom.

Kako bi prvi dan festivala, nakon odličnog sportskog dijela u znaku skatea, završio u pozitivnom tonu, non-stop ekstremno dobra zabava će se iz skate parka prebaciti u dvorište Vege u Tvrđi, gdje će nas čekati muzikalni Dubrovčani. Oni su, naravno, simpatični Silente,  kojemu će se nastupom na Pannonian Challengeu ostvariti velika želja, što će i imati priliku dokazati u dojmljivoj simbiozi s osječkom publikom. 

Dugogodišnju plodonosnu suradnju s domaćom publikom njeguje i Gužva u 16ercu, koja je 2006. godine prvi puta otvorila vrata glazbenom dijelu Pannonian Challengea, pa će  i sada nezaboravnim nastupom svom omiljenom festivalu na prigodan način čestitati veliki jubilej. Prvi dan festivala vjerno će dokazati da sve posjetitelje zbilja očekuje neprestana zabava, koja će Osijek grijati sve do nedjelje.