Vukovarsko-srijemska

KAŽNJEN SA ČAK 10500 KUNA!

Neregistrirani i neosigurani moped vozio bez kacige i osobnih isprava. Čak je i kotač učvrstio užetom!

Policijska uprava vukovarsko-srijemska kaznila je 52-godišnjeg vozača mopeda s 10.500 kuna jer se bez zaštitne kacige i osobnih isprava vozio na neregistriranom i neosiguranom mopedu koji je bio u tako lošem stanju da je gumu na kotaču morao učvrstiti vezanjem užeta.

Kotač s užetom   FOTO:PU Vukovarsko-srijemska
Piše: Republika.eu / Hina

 Iz policije su izvijestili u srijedu da su 52-godišnjaka iz Rokovaca zaustavili u redovnoj kontroli prometa 3. lipnja u Andrijaševcima na vinkovačkom području zbog sumnje u neispravnost vozila.

Na tehničkom pregledu utvrđeno je da je moped neregistriran, neosiguran i tehnički neispravan. Očita neispravnosti gume, koju je zbog dotrajalosti i nastalih deformacija 52-godišnjak dodatno učvrstio vezanjem užeta, ocijenjena je iznimno opasnim nedostatkom na vozilu, istaknuli su iz policije.

Zbog utvrđenih višestrukih prekršaja, 52-godišnjak je isključen iz prometa, protiv njega je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 10.500 kuna.

S obzirom da je zastupljenost vozača mopeda i motocikala u prometnim nesrećama velika, iz PU vukovarsko-srijemske upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, koriste zaštitnu kacigu i da ne sjedaju za upravljače neregistriranih i neosiguranih vozila, a posebno da ne čine ovakve "preinake" izlažući sebe i druge opasnosti.