Osječko-baranjska

OSIJEK

Projektom "Zaželi pomoć u kući" posao za 46 teže zapošljivih žena

Projekt "Zaželi pomoć u kući", koji će se do lipnja 2021. godine provoditi u Osječko-baranjskoj županiji, ukupno je vrijedan 8,6 milijuna kuna, a njegovom provedbom planira se zaposliti 46 teže zapošljivih žena koje će skrbiti o 184 korisnika - starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: HINA

  S oko 85 posto iznosa projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ostatak iz državnog proračuna.

 Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 46 teže zapošljivih i žena s nižom razinom obrazovanja s područja provedbe projekta, kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

 Projektom se želi potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života 184 krajnjih korisnika - starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, kazala je u ponedjeljak na uvodnoj konferenciji projekta pročelnica županijskog upravnog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić.

 Starenje populacije u Hrvatskoj i ovoj županiji označila je kao jedan od najvećih izazova, kako bi se u hrvatskom društvu osigurala kvaliteta života tih osoba, dostojanstveno starenje i socijalna uključenost.

 Županija ovaj projekt provodi u suradnji s gradom Belim Manastirom, općinama Antunovac, Vladislavci, Darda i Draž te nekoliko partnerskih institucija.

 Župan Ivan Anušić kazao je kako županija za ovaj projekt iz EU povukla najviše sredstava u Hrvatskoj, ustvrdivši kako je riječ o dobro osmišljenom projektu koji pomaže dugotrajno nezaposlenim ženama koje najteže pronalaze posao na tržištu rada.