Osječko-baranjska

SJEDNICA OSJEČKOG GRADSKOG VIJEĆA

Gradski vijećnici o upisima u vrtiće, rebalansu proračuna, Kanižlićevoj...

Upisi u dječje vrtiće i natječaji za radove na produžetku Kanižlićeve ulice dvije su glavne teme koje su obilježile aktualni sat današnje, dvadesete sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka. Prošao je i prijedlog rebalansa proračuna. Krenimo redom.

Piše: Republika.eu / STV

Prvo o novcu. Vladajući su se odmah pohvalili dobrim stanjem gradske blagajne, kako su podmireni svi dugovi i grad trenutačno na računu ima 23 milijuna kuna. No više zanimanja izazvala je točka o izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna. Podsjećamo, inicijalno je iznosio 692 milijuna kuna, a rebalanskom je povećan za 12,8 milijuna.

Vrtići općenito, obilježili su aktualni sat. Marijana Kopljar nezadovoljna je načinima ostvarivanja prednosti pri upisu u vrtić, a što, kako kaže, nije transparentno. Postavila je pitanje zašto ta odluka nije bila ranije na dnevnom redu sjednice.

HDZ-ovci i dalje pitaju zašto se odugovlači sa izgradnjom produžetka Kanižlićeve ulice i žale se kako od grada nisu dobili nijedan konkretan odgovor na postavljena pitanja na tu temu. Od 4 natječaja, 3 su poništena, a na ovom zadnjem javio se ponuditelj s ponudom od 14,8 milijuna kuna, kaže Sanda Pašuld upozoravajući na previd.

To se tako ne radi, ne smije raditi, dodala je Pašuld. Kako bi bilo kada neki sud koji sluti žalbu, donio rješenje o poništenju presude? - upitala je ona. Osim o ovome, u vijećnici se raspravljalo danas o uređenju dječjih igrališta, pružnim prijelazima, grafitima na zgradama....