Nogomet

GRADSKI VRT RASPRODAN

Kovačić uoči Walesa: U Hrvatskoj je uvijek pritisak

Vatreni se na riječkoj Rujevici pripremaju za EURO kvalifikacijski susret s Walesom, a od jučer se reprezentaciji pridružio i Mateo Kovačić.

Piše: Media Servis

 On je s Chelseajom osvojio Europsku ligu svladavši u Bakuu Arsenal što je našem reprezentativcu prvi naslov u ovom natjecanju, a ima još i tri Lige prvaka s Realom iz Madrida. Fokus je trenutno samo na reprezentaciju, koja će biti oslabljena izostankom Rakitića, Rebića, Roga i Bradarić.

"Koga nema bez njega se može, mi smo velika reprezentacija i imamo igrače koji ih mogu zamijeniti. Moramo dobro odraditi zadnju utakmicu jer su nam ovi bodovi jako bitni", poručio je Kovačić.

Gradski vrt u Osijeku je odavno rasprodan, a pritisak kako dolazi subota polako raste.

"U Hrvatskoj je uvijek pritisak što je normalno, a pogotovo sad kad samo napravili veliki rezultat. U posljednje vrijeme sam puno putovao i malo ima umora ali za Hrvatsku uvijek ima snage za ovakvu bitnu utakmicu. Moramo biti na tom EURO-u, za nas je to obveza", smatra naš veznjak.

Lipanj je mjesec u kojem naša reprezentacija tradicionalno ne igra na najvišem nivou jer umor se kroz godinu nakupio i polako nestaje svježine.

"Da, opasan je taj lipanj ali moramo to promijeniti i siguran sam da hoćemo, jer učimo na dosadašnjim greškama i uvjeren sam da će ovog puta biti nešto drugačije", najavio je Kovačić.

Iako u Realu ne igra često, a ni na najvišoj razini, Gareth Bale za svoju zemlju uglavnom pruža dobre partije i sigurno će u subotu će biti glavna prijetnja golu naše reprezentacije.

"Znamo kakav je on igrač, nije u najbolji formi ali za Wales uvijek igra fenomenalno i bit će opasnost za nas ali mi se moramo koncentrirati na nas, a ne toliko na protivnika", rekao je Kova.

Osim protivnika problem bi mogla biti i sparina jer termin početka utakmice je u 15 sati.

"Bit će teško ali kao njima tako i nama i to sigurno neće biti nikakav izgovor", smatra Kovačić.