Osječko-baranjska

POTPISAN UGOVOR

Osječko-baranjska županija subvencionira poduzetništvo s 8,6 milijuna kuna

Ugovor o nastavku sufinanciranja Programa usavršavanja managera - PUMA Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u utorak su potpisali osječko-baranjski župan Ivan Anušić i pravni savjetnik osječkog Regionalnog ureda HUP-a Ivan Sarić.

Osječko-baranjska županija subvencionira poduzetništvo s 8,6 milijuna kuna   FOTO:OBŽ
Piše: Hina

Nakon potpisivanja ugovora Anušić je podsjetio da je Osječko-baranjska županija u protekle dvije godine udvostručila iznose subvencija za razvoj poduzetništva i obrtništva sa 4,2 milijuna kuna na 8,6 milijuna kuna.

"To daje rezultate jer smo županija s najvećim brojem novootvorenih obrta, u ovoj godini imamo 500 novih registriranih obrta. Kad je riječ o ugovoru za program PUMA, županija ga sufinancira od 2005. godine. Do sada smo za tu svrhu izdvajali 25.000 kuna godišnje, a ove godine ćemo ga sufinancirati s 50.000 kuna", kaže Anušić.

Puno je mladih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje koji čekaju posao, a s druge strane ima zanimanja koja su deficitarna. Usklađivanje i stvaranje kvalitetnijih kadrova dijelom se postiže i kroz edukacije HUP-a, poručio je Anušić.

Sarić je istaknuo da će sufinanciranjem biti omogućeno usavršavanje i edukacija za stotinu menadžera i nadarenih studenata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

"Ovaj program je pokrenut na zahtjev tvrtki članica HUP-a, čije su uprave zadovoljne rezultatima dosadašnjih edukacija, a zadovoljni su i polaznici", rekao je Sarić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović ocijenila je potpisivanje ugovora još jednom aktivnošću županije sa ciljem stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.