Politika

NAPETO U HDZ-U

Plenković udara po Brkiću: ‘Nije pridonio ništa!‘

Ne stišavaju se reakcije na rezultate izbora za EU parlament, odnosno, na podbačaj HDZ-a te uspjeh krajnje desnice, ali i problematičnog SDP-a.

Premijer Plenković   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

Jučer se sastalo Predsjedništvo HDZ-a, a navodno je Andrej Plenković, prema pisanju Jutarnjeg, rekao da članovi i birači nisu prepoznali sve što rade on i Vlada. Požalio se Plenković i da ga napadaju i desnica i mediji, te da ga kolege HDZ-ovci ne brane dovoljno. A prema pisanju Večernjeg lista Milijan Brkić je očitao lekciju premijeru. ‘Ne budimo bahati i oholi, budimo skromni i ponizni i vratimo se svome narodu‘, navodno je poručio Brkić. Danas Plenković uzvraća udarac i proziva one koji se u kampanji nisu dovoljno angažirali, posebno Brkića.

"Ja ga nisam vidio u ovoj kampanji, nije pridonio ništa. Svatko je mogao angažirati se, a i trebao je i to maksimalno. Mi smo kao stranka napravili sve. Oni koji sada dovode u pitanje listu nisu ni zucnuli kada se lista sastavljala", rekao je Plenković.

PROČITAJTESDP u Osijeku jači od HDZ-a, totalni potop HNS-a!

Komentirao je i izjavu predsjednice Grabar Kitarović koja je rekla da glasači više ne žele odnarođene političare. Nije se tu prepoznao.

"Ne vjerujem da je mislila na naše kandidate, ali ni na mene. Ako je netko na terenu i razgovara s ljudima i bori se da rješava sve moguće probleme koji su nas dočekali, nema ni jednog elementa koji se našao na dnevnom redu ove Vlade. Ta teza, što se tiče HDZ-a, mislim da ne stoji", smatra Plenković.