Nogomet

MLADI VATRENI

Gračan objavio širi popis igrača za Europsko prvenstvo U-21

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine starosti, Nenad Gračan objavio je širi popis igrača za Europsko prvenstvo koje se igra u Italiji i San Marinu. Pozvana su 25 igrača, a konačni popis od 23 igrača bit će objavljen početkom lipnja. Mladi Vatreni imaju tešku skupinu očekuju ih ogledi s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

Nenad Gračan   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Izbornik je iznio svoja očekivanja

"Natjecanje je zaista zahtjevno jer nastupaju top mlade reprezentacije. Bit će teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani kako bi ostvarili dobar rezultat", istaknuo je Gračan.

Igrat će i s posebnim motivom.

"Vrlo je bitno da nam vodilja bude naša A reprezentacija koja je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu. Uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo ostvariti dobre rezultate", kaže Gračan.

Na svim pozicijama imamo po dva igrača, a zasad najmanje problema ima u veznoj liniji, poručuje Gračan.

"Na svim smo pozicijama imamo po dvojicu igrača, a na desnom beku imamo polivalentne igrače koji mogu biti i stoperi. Najmanje problema imamo s veznim igračima koji imaju kontinuitet igara."

Reprezentacija se okuplja 3. lipnja, a prije odlaska na prvenstvo odigrat će prijateljski susret protiv Danske u Puli 12. lipnja. Prvu utakmicu na Euru igraju 18. lipnja protiv Rumunjske.