Vukovarsko-srijemska

KALAŠNJIKOV, BOMBE, RAKETNI BACAČ, EKSPLOZIV...

U grobnici u Borovu pronađena veća količina oružja i eksploziva

Na groblju u Borovu u četvrtak je, prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine, pronađena veća količina oružja, od 'kalašnjikova' i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva.

Oružje   FOTO:Vladimir Ivanov / Cropix
Piše: HINA

 Oružje je pronađeno na dubini od 20 do 75 centimetara, izvijestila je policija koju je o pronalasku oružja izvijestio djelatnik komunalne tvrtke.

U grobnici su pronađena četiri kalašnjikova, tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protuoklopne mine, devet upaljača za protuoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Policija je izvijestila da će pronađeno oružje biti uništeno te da su o pronalasku izvijestili Državno odvjetništvo u Vukovaru.

Podsjećaju da je i dalje u tijeku preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija" u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo može predati bez straha od ikakve sankcije.

"Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju", kažu u policiji.