Ostalo

STANJE NA CESTAMA

HAK: Oprez na A3 između čvorova Sredanci i Slavonski Brod zbog prometne nesreće

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Sredanci i Slavonski Brod Istok u smjeru Bregane, Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje vozačima da voze opreznije.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

 Na dodatan oprez HAK poziva i na autocesti A1 između čvorova Novigrad i Karlovac, gdje je na autocesti uočena srna.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru  i Slavoniji, a ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i Otočca, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Lipovca, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba, A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Delnica. 

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: DC36 u mjestima: Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko; ŽC3253 u mjestu Mlaka; ŽC3275 u mjestu Donje Jame; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica;ŽC3253 Košutarica - Mlaka; LC33086 Donje Selište-Skela. Na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica zabrana je prometa za vozila iznad 15 tona.

Na Jadranskoj magistrali između Makarske i Ploča u mjestu Podgora vozi se jednim trakom, a vozila se propuštaju naizmjence uz regulaciju semaforima. 

Zbog srušenih stabala prekinut je promet na Sljemenskoj cesti.

Zbog jakog vjetra u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

 

(Hina)