Nogomet

NEĆE BITI LAKO

Protiv Rijeke konačno ponoviti dvije utakmice u dobrom izdanju i približiti se cilju

Nogometaši Osijeka sutra će u Gradskom vrtu ugostiti Rijeku u derbiju 34. kola Prve HNL. Osječani će imati prigodu još više se približiti konačnom cilju, i novom pobjedom praktički osigurati izlazak na euroscenu.

Dino Skender   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Dosta problema ima trener Osijeka Dino Skender uoči sutrašnjeg dolaska Rijeke u osječki Gradski vrt. Kleinheisler je ozlijeđen, Pušić i Lopa imaju tri žuta kartona i bit će zanimljivo vidjeti kako će domaći strateg sastaviti vezni red. Unatoč tomu želja je da Bijelo-plavi konačno odigraju dvije povezane utakmice u dobrom izdanju, a to bi značilo da će biti učinkoviti i sutra s Riječanima kao što su bili s Dinamom i Lokomotivom.

"Sada bi već bio i red da pokušamo držati razinu dobre forme u uzastopnim nastupima. Znamo da neće biti ni malo lako, znamo da je Rijeka jaka, dobra momčad koja igra i finale kupa, dobro su posloženi. Neće biti lako ali kroz prizmu onoga što smo pokazali u Zagrebu imamo se pravo nadati da možemo odigrati dobru utakmicu i doći do željenog rezultata", kaže trener NK Osijek Dino Skender.

A iako to neće opet najaviti, željeni rezultat sigurno bi bila pobjeda. Iako je momčad stigla umor, načele ju ozljede, Skender vjeruje kako ima rezerve u njoj i dalje pa i u onim igračima koji su do sada imali manju minutažu a čekaju s klupe kao zapete puške. Svjestan je osječki trener kako bi pobjeda nad Rijekom bila ogorman korak ga ostvarenju cilja.

Samo svaka sljedeća utakmica zanima osječkog trenera i igrače, stoga sve je podređeno sutrašnjem ogledu s Riječanima. Očekuje se dobro izdanje Osijeka ali i podrška vjerne Kohorte unatoč lošem vremenu i kiši koja bi ipak trebala stati sutra u poslijepodnevnim satima. 

Utakmica Osijek - Rijeka igra se od 20 sati.