Politika

"VRLO UGODAN I SIMPATIČAN RAZGOVOR"

Premijer objasnio što se sinoć dogodilo na štandu referendumske inicijative "67 je previše"

akon što je održao govor na svečanosti u povodu Dana Europe premijer Andrej Plenković novinarima je pojasnio što se sinoć dogodilo na zagrebačkom Britancu kada je razgovarao s aktivistima na štandu referendumske inicijative "67 je previše". Razgovor je opisao kao vrlo ugodnim i simpatičnim.

Andrej Plenković   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Media Servis

"Ja sam nakon još jednog radnog dana išao kupiti kruh, mahnuli su mi, zamolili da pređem cestu, upitao sam ih kako ide, rekli su da ide. Razgovarao sam i s ljudima koji potpisuju, pa sam ih pitao znaju li od kada je 67 u hrvatskom zakonodavstvu, pa ovi koji potpisuju, naravno ne znaju da je to iz vlade SDP-a, Miranda Mrsića. Kada se to malo objasni, onda ima malo upitnika, pa onda ja pitam vidite kako nije bilo potpisa prije pet godina, pa na to nema odgovora"

Zatim je premijer nastavio braniti mirovinsku reformu i ponovio kako je Vlada napravila veliku strukturnu reformu koja ljudima osigurava veće mirovine bez diskriminacije te da je dobila odlične ocjene Svjetske banke, Europske komisije, rejting agencija.

‘‘Ovo što je izglasala HDZ-ova parlamentarna većina omogućuje našim sugrađanima veće mirovine. Još jednom- veće, a ne manje. Do sada već 7,54 posto, a od 1. srpnja 3,18 posto za one koji imaju najniže. Ako nećemo to povećanje, onda srušimo reforme. Nema diskriminacije, oni koji su radili isti broj godina i isti posao po zakonima SDP-a imali bi nejednake mirovine. Nema te diskriminacije.‘‘