Osječko-baranjska

DVORANA GRADSKI VRT

Otvoren sajam dronova „Osijek Dron Expo”, predstavlja se 16 tvrtki dron tehnologije

U osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt u petak je otvoren dvodnevni sajam „Osijek Dron Expo”, jedini sajam dronova u Hrvatskoj koji se u Osijeku održava po drugi put, na kojem se predstavlja 16 najeminentnijih tvrtki dron tehnologije u ovom dijelu Europe s najnovijim tehnološkim dostignućima.

Otvoren sajam dronova „Osijek Dron Expo”   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

  Otvorila ga je Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika.  „Sajam dronova je  vrhunski organiziran i nudi brojne zanimljivosti. S obzirom da je prvi sajam dronova koji je održan prošle godine naišao na izuzetno pozitivne reakcije javnosti, uvjerena sam da će posjetitelji ove godine još više uživati u sadržajima koje sajam nudi”, rekla je Gamoš.

 Direktor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović rekao je kako u odnosu na prošlogodišnji ovaj sajam ima još više sadržaja i izlagača.

 U izlagačkom dijelu sajma predstavlja se 16 najeminentnijih tvrtki dron tehnologije u ovom dijelu Europe sa najnovijim tehnološkim dostignućima. Osim njih svoja dostignuća predstavit će gradska i županijska Zajednica tehničke kulture.

 „Na prošlogodišnjem prvom sajmu dronova imali smo oko pet tisuća posjetitelja, a ove godine očekujemo barem isto toliko, a nadamo se da će ih biti i više”,zaključio je Vukašinović.

 Stručni voditelj sajma Ivan Vidaković izvijestio je da se, osim izložbenog dijela, tijekom obadva dana sajma održavaju radionice za osnovnoškolsku djecu kako bi ih upoznali sa svijetom dronova i robotike.

 Posebna atrakcija na sajmu će u subotu biti održana međunarodna utrka dronova „Drone Race” na kojoj će nastupiti vrhunski vozači dronova iz cijelog svijeta. „Tijekom dana su kvalifikacijske utrke, a finale je u 18 sati. Na natjecanju će nastupiti 36 vrhunskih vozača dronova”, rekao je Vidaković.

 Zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović rekao je kako i ovaj sajam pokazuje da napredna tehnologija nije budućnost nego sadašnjost koju živimo.

 „Dron tehnologija je primjenjiva u brojnim segmentima života i Osječko-baranjska županija podupire ovaj događaj koji nam svima omogućuje da vidimo najnovija dostignuća dron tehnologije”, dodao je.

 Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, suorganizator je Poduzetnički inkubator BIOS, pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uz potporu osječke Turističke zajednice te gradske i županijske Zajednice tehničke kulture.