Ostalo

67 JE PREVIŠE

Sever: ‘Olovka je u vašim rukama‘

Međunarodni je praznik rada. Umjesto tradicionalne čestitke sindikalnih središnjica, ove godine čestitku građanima uputila je inicijativa ‘‘67 je previše‘‘.

Ilustracija   FOTO:Boris Kovacev / CROPIX
Piše: Media Servis

Pozvali su sve radnice i radnike da potpišu za raspisivanje referenduma kojima žele spriječiti podizanje dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever u Maksimiru je poručio:

"Dođite i potpišite radi ove vlasti, neka dobiju poruku jednostavno da narod trebaju pitati. Narod šalje poruku. Naroda se boje i zato se izborimo za ovaj referendum i učinimo sve da ovoga referenduma bude! Olovka je u vašim rukama."

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić naglasio je ‘‘kako smo svi krivi za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo‘‘.

"Tko je odgovoran za ovaj egzodus stanovništva, ovu nacionalnu katastrofu, onu besperspektivnost, apatiju u kojoj se svi nalazimo. Niti u ratu nismo ovoliko ljudi izgubili niti je otišlo iz zemlje. A tko je za to još kriv? Nemojte mi zamjeriti, ali i vi ste krivi. I mi smo krivi. I svi građani ove zemlje su krivi jer smo im to dopustili. Zavladala je apatija u nama. Ne izlazimo na ulice."

Građanima se obratio i predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel:

"Ovaj referendum je protiv uvjeta za odlazak u mirovinu. Ovo je referendum za bolje mirovine, a ne za manje mirovine kao što to spominje ministar Pavić i Vlada RH. Kada nemaju argumente, kada nemaju obraza stati pred vas onda vam prodaju laži preko skupih spotova. Jesmo li to zaslužili? Nismo!"