Vukovarsko-srijemska

ULOŽENO 1,5 MILIJUNA KUNA

Vinkovci dobili novouređeni Trg Orion

Novouređeni Trg Orion, u blizini vinkovačkog gradskog središta, u ponedjeljak je svečano otvoren ispred upravne zgrade bivšeg PIK-a Vinkovci, danas u vlasništvu "Hrvatskih šuma", državne tvrtke koja je u obnovu trga uložila 1,5 milijuna kuna.

Vinkovci dobili novouređeni Trg Orion   FOTO:facebook.com/LovelytownVinkovci/
Piše: HINA

 Uskoro će, kako su najavili, početi i s unutrašnjim uređenjem zgrade na Trgu Orion koju je projektirao poznati hrvatski arhitekt Slavko Rako budući da je, nakon oštećenja u Domovinskom ratu, obnovljena samo izvana.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić podsjetio je da je zgrada dugo bila izvan funkcije i da će za unutarnje uređenje u naredne dvije godine uložiti desetak milijuna kuna, a potom zgradu dati u najam.Do kraja svibnja trebala bi biti gotova projektna dokumentacija, dodao je

"Svaki javni prostor, kada se uredi, na radost je građanima. Cijeli taj dio grada će promjeniti vizuru i to je ono što smo željeli. Cijeli projekt ćemo završiti kada zgradu, koja je prije rata bila ponos Vinkovčana, uredimo i stavimo u funkciju. Vidimo puno toga što bi se moglo u budućnosti smjestiti u ovu zgradu s više od 5.000 prostornih metara korisnog prostora", rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Projekt uređenja Trga Oriona napravio je vinkovački arhitekt Tihomir Maras rekavši da trg prati modernu arhitekturu u čijem središtu je fontana do koje se dolazi šetnicama s ukrasnim grmljem i drvećem te ambijentalnom rasvjetom.

(Hina)